5 vragen aan Maurice

Maurice Blanken
30-03-2022

Boest bestaat alweer 3 jaar. Reden voor een feestje én reden om jullie voor te stellen aan de geoliede machine die ook wel ons team wordt genoemd. Van Amsterdam naar Haarlem en van Driebergen naar Alkmaar. Van ajacieden tot judoka’s en van Ronnie Flex-luisteraars tot liefhebbers van kattenfilmpjes. Een ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen; ze werken keihard en houden van een feestje.

Hij kwam binnen als trainee, werd de eerste werknemer van Boest en groeide uit tot expert op het gebied van online event advertising. Heeft een seizoenskaart voor Ajax, komt uit het gezellige Alkmaar en heeft biceps waar zelfs Popeye u tegen zegt. Maurice Blanken, take it away!

1. Wie was je eerste klant bij ons?

Terug Naar Toen was mijn allereerste klant en is daarmee ook een van de tofste projecten waar ik aan meegewerkt heb! Samen hebben we hele mooie stappen gezet in de afgelopen jaren. Het concept begon met edities in Amsterdam en is inmiddels uitgegroeid tot een van de populaire concepten van Nederland met een eigen festival en evenementen in meer dan 30 steden.

2. Wat hoop je dat nooit zal veranderen bij Boest?

De sfeer binnen het team. Iedereen is heel gedreven en kan goed overweg met elkaar. We zijn echt een soort vriendengroep geworden. Dit is – naast het selecteren van de juiste mensen die binnen het team passen – ook te danken aan de vele extra’s die we als team doen. Denk aan onze jaarlijkse workation naar Bali, maar ook het weekendje Berlijn, een tafeltennistafel en PlayStation op kantoor en de vele borrels en festivals die we met z’n allen doen.

3. Je doet samen met je collega’s mee aan Expeditie Robinson. Wie stem jij er bij de eerste de beste eilandraad uit?

Als ik ergens aan mee doe, doe ik er alles aan om te winnen. Ik kan redelijk – of zeg eigenlijk maar gewoon heel – slecht tegen mijn verlies. Op de eerste eilandraad zou ik kiezen voor een sterke en tactische speler. Dit om mijn eigen kansen te vergroten. Uit ervaring weet ik dat Sem goed is in zowel fysieke als mentale spelletjes en daar draait het om bij Expeditie Robinson. Sorry Sem, maar ik zou jou als eerste wegstemmen.

4. Waar zie jij jezelf en Boest over 5 jaar?

Ik zie mezelf over 5 jaar nog steeds met alle plezier werken bij Boest! Dan wel met nog meer ervaring op het gebied van marketing en sales en meer in een strategische functie. Daarnaast zie ik Boest over 5 jaar als een van de grootste event advertising agencies van Europa. Als we doorgaan waar we mee bezig zijn weet ik zeker dat we ook internationaal succes gaan boeken. De eerste stappen naar België, Duitsland en Spanje zijn al gezet.

5. Alkmaar of Amsterdam?

Voor de rust en de kaas kies ik Alkmaar. Voor het uitgaansleven en de mooiste voetbalclub van Nederland kies ik natuurlijk Amsterdam!

Bekijk ook

5 vragen aan onze nieuwe collega: Mathijs