5 vragen aan onze nieuwe collega: Mathijs

Mathijs Verhoeven
26 juni 2021

Boest bestaat sinds kort één jaar. Reden voor een feestje én reden om jullie voor te stellen aan de geoliede machine die ook wel ons team wordt genoemd. Van Amsterdam naar Haarlem en van Driebergen naar Alkmaar. Van ajacieden tot judoka’s en van Ronnie Flex-luisteraars tot liefhebbers van kattenfilmpjes. Een ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen; ze werken keihard en houden van een feestje.

Hij praat met een zachte g en vind het geen probleem om elke ochtend met de trein van Tilburg naar Amsterdam te reizen. Staat in het weekend achter de bar en knalt event campagnes online doordeweeks. Dat kan er maar eentje zijn. We hebben het natuurlijk over Mathijs.

1. Je stage zit er inmiddels bijna op. Zou je in twee zinnen je stage kunnen omschrijven?

Hmm, lastig… Wat me als eerste te binnen schiet is “Heel vroeg opstaan en laat naar bed gaan.” en “Een zeer leerzame stage in een aparte periode waar ik wel met veel plezier op terug kan kijken.”.  Dat vroege opstaan en laat naar bed gaan heeft voornamelijk te maken met dat ik woon in Tilburg en stageloop in Amsterdam. Dat ligt helaas niet om de hoek.

2. Wat zal je het meeste bijblijven van je periode bij Boest?

Dat moet nog blijken, maar stiekem denk ik best veel dingen. Het meest is denk ik toch wel de skills die ik hier in een korte periode heb kunnen leren van het team. Ik heb maar anderhalve maand op kantoor kunnen werken vanwege de coronacrisis, maar heb in deze periode veel meer geleerd dan ik van te voren had verwacht. Een mooie basis voor de toekomst!

3. Waarom Tilburg?

Dat vragen heel veel mensen aan me, maar je kan het vergelijken met het gevoel dat Amsterdammers en Rotterdammers voor hun stad hebben. Ik heb dat voor Tilburg. M’n familie en goede vrienden wonen er en ik heb veel mooie en leuke herinneringen aan deze stad waardoor het wel een plekje in m’n hart heeft gekregen. Misschien dat ik over een aantal jaar alsnog verkas naar het noorden, maar 013 loslaten is op dit moment niet aan de orde.

4. Wat hoop je terug te zien van onze organisatie/werkwijze als je straks bij een andere werkgever aan de slag gaat?

Dat ik bij een andere werkgever eenzelfde soort samenhang binnen het team ervaar. Iedereen binnen het team is anders, wat logisch is, maar het voelde meteen aan als een hecht team en een geoliede machine. Zelf werk ik in de horeca waar dit essentieel is, maar ik had niet verwacht dat ik zoiets zou beleven bij een kantoorbaan.

5. Een dilemma: Je hoort in elk gesprek de ander met 10 seconden vertraging – of – er lopen altijd 10 mieren over je lichaam?

Haha, deze is denk ik wel makkelijk. Geef mij die 10 seconden vertraging maar. Als ik in de kroeg te diep in het glaasje heb gekeken dan duurt het meestal wel langer dan 10 seconden voordat ik iets hoor of door heb.

Bekijk ook

10 x de beste festival documentaires