Museumplein, 60.000 Mensen: Electric Fireworks 2022.

Wij kunnen geen mooier aanzicht bedenken dan heel Museumplein om 12 uur ‘s nachts vol enthousiaste mensen. Ruim 60.000 man stond op hetzelfde moment bij de eerste editie van: Electric Fireworks Amsterdam. De 1.400 lampen en muziek zorgde voor een fenomenale show en een bijzondere inluiding van 2023. Boest was met veel plezier onderdeel van deze uitdaging.

Onze goals

Boest werd ingeschakeld om op korte termijn zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor Electric Fireworks. Om dit doel waar te maken, zetten wij volop Méta en TikTok in voor maximale awareness. Dit was een enorme uitdaging die gelijk door Boest met beide handen werd aangepakt. In opdracht van Fjuze en de Gemeente Amsterdam werd het doel voor de eerste editie gezet op 10.000 tot 30.000 man. Deze is volledig overschreden met 60.000 aanwezigen, een bizar goede prestatie wat bereikt is samen met ons team.

 

Met een deadline die snel naderde gingen onze Event Succes Managers, Lex en Maurice, aan de slag met het plan. Omdat er geen tickets werden verkocht draaide het echt om een groot bereik, flexibiliteit en een creatieve aanpak. Op dezelfde dag van het eerste contact stonden alle doelen en punten vast. Al binnen 24 uur stond de eerste campagne live.

Lex, onze Event Succes Manager:

‘’We hielpen Fjuze met een directe aanpak vinden voor hun plan. Na de eerste meeting stond vrijwel direct de hele strategie al vast. We hadden onze focus vastgesteld en wilde er alles aan doen om samen de 30.000 bezoekers te bereiken. Dat we in zo een korte tijd samen met de klant 60.000 man hebben laten genieten van de show zijn we echt trots op.’’

De strategie

Het event was voor iedereen bedoeld. Om zoveel mogelijk mensen hierbij te betrekken hebben we een speciaal ontwikkelde strategie ingezet. Hier lag de focus initieel op het grote woord verspreiden. Hierna hebben we ons gericht op cross-mediaal zo breed mogelijk de campagne inzetten. Zo begon de consideration fase. Mensen moesten in een korte tijd het event gaan overwegen als hun number one, easy.

 

Iedere dag werd er gekeken naar de huidige status en resultaten en werd deze door gecommuniceerd met Fjuze. Wij zorgen ervoor dat onze klant ten allen tijden op de hoogte is van het belangrijkste nieuws. Daarnaast nemen we zelf veel initiatief om voorstellen te doen die de campagne des te meer zullen boosten.

Sanne, van Fjuze:

‘’Wij zijn erg tevreden over de razendsnelle en vlotte samenwerking met Boest. We hebben een vette show geleverd waar Museumplein boven verwachting vol was met bezoekers. De eigen input die we kregen van het team was ontzettend fijn. We zijn nog steeds aan het nagenieten!’’’

Onze resultaten

De Instagram Stories, Feed posts en TikTok content werkte razendsnel. We richten ons vooral op mensen met interesses in live evenementen en concerten binnen de regio Amsterdam. Dit zorgde voor een totaal bereik van 584.957 mensen. Ook steeg het website bereik met 13K. Met High Performance Ads op meerdere platforms, snel live te gaan met het plan en hard te werken heeft Boest alles eruit gehaald. Tot volgend jaar!

 

60.000

Aanwezigen

1.647.068

Weergaven

584.957

Bereik

Bekijk ook

Terug Naar Toen en Verknipt Festival

Terug Naar Toen

Verknipt Festival