Event marketing and promotion

Boest helpt organisatoren met het promoten van hun evenement. We zijn specialist in marketing voor evenementen en het opzetten, analyseren en optimaliseren van campagnes op social media en andere online kanalen.

Return on Investment

Key in ons succes en misschien wel het belangrijkste begrip binnen online marketing: ROI. Wij meten alles door. Hierdoor weet jij precies wat elke geïnvesteerde € het jou oplevert.

We turn strangers into returning visitors

Binnen marketing werken wij met funnels. In elke fase van de funnel targeten we de juiste personen, tonen we de juiste ads en hanteren we de juiste strategie.

Evenementenbureau gespecialiseerd in promotie van evenementen

Boest is de grootste event advertising agency van de Benelux. Wij helpen honderden organisaties in 8 verschillende branches met de (online) promotie van hun event. Met 2.000 events op jaarbasis en meer dan 250 concepten weten wij precies hoe we jouw doelgroep online moeten bereiken (en overtuigen) en jouw ticketverkoop moeten boosten. Wij zijn o.a. Google Partner, Facebook Marketing Partner en TikTok For Business Partner.

Vraag aan een klant om ons te omschrijven in twee woorden en ‘resultaat’ en ‘korte lijntjes’ zal 9/10 keer als antwoord naar voren komen. Check onze cases maar. Met korte lijntjes hebben we het trouwens ook over ’s avonds en in het weekend. Onze branche leeft tenslotte 24/7.

Waar we voor staan

Evenementen en online marketing. Daar gaat ons hart sneller van kloppen. We zijn altijd op zoek naar betere resultaten en een hogere ROI voor onze klant. We zijn supertrots op onze vele langdurige samenwerkingen met toonaangevende evenementenorganisaties in binnen- en buitenland. Ons doel? Evenementen uitverkopen, tegen zo laag mogelijke kosten. En daarbij onze klanten ontzorgen. Hoog niveau van service, snelle antwoorden op je vragen en proactieve communicatie en ideeën zorgen ervoor dat we mogen werken voor geweldige concepten.

Neem contact op

Wil je jouw evenement ook een boost geven of wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op.

Met deze evenementen helpen we je graag!

Festival marketing

De grootste uitdaging van festivalorganisatoren is het bereiken en aantrekken van (nieuwe) bezoekers. De belangrijkste oorzaak hiervan is de constant toenemende concurrentie. Boest helpt allerlei festivals met online promotie. Zo hebben wij meer dan 120+ festivals geholpen aan de verkoop van meer dan 200.000 tickets vanuit onze campagnes.

Club marketing

Het organiseren van clubavonden is ongekend populair de laatste jaren. Alleen al in Amsterdam schieten er elk jaar minstens vijftig nieuwe clubconcepten uit de grond. Dat is prettig voor de bezoekers, maar minder prettig voor de organisatoren. Er is namelijk meer concurrentie, waardoor je verplicht wordt om je concept nog beter vorm te geven, je marketing nog meer te professionaliseren en meer te investeren in (online) advertising. En laten wij nou net alles van club marketing afweten!

Sport marketing

Hoe zorg je ervoor dat je volle tribunes en/of aanmeldingen krijgt voor je sportevent? Door het inzetten van sportmarketing. Sportmarketing is een niche binnen de marketing branche die zich volledig richt op het promoten van sportevenementen. Marketing is namelijk breed en er zijn honderden manieren om een evenement aan de man te brengen. Daarom wil je er zeker van zijn dat een marketeer affiniteit heeft met event; een sportmarketeer. Als gespecialiseerd marketingbureau richten wij ons volledig op het promoten van evenementen en in het bijzonder sportmarketing.

Community marketing

Boest helpt allerlei culturele organisaties met de online promotie van hun evenement. Zo hebben wij meer dan 40.000 tickets verkocht voor onze klanten in de culturele sector door advertenties op social media.

Business events

Of je nu een HR-evenement gaat organiseren, een training/workshop aanbiedt of verantwoordelijk bent voor corporate events, de promotie van een zakelijk evenement kan niet ontbreken. Helemaal omdat het aantal business events elk jaar toeneemt. Boest is marktleider op het gebied van event advertising en relatiemarketing.

Venue marketing

Meer bezoekers, deurverkoop of merkbekendheid voor jouw club of venue? Boest helpt allerlei venues, zoals strandtenten, restaurants en bars met online marketing.

Food marketing

Organiseer je borrels, lanceer je een nieuw food festival of wil je met jouw horecaconcept een evenement promoten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Boest helpt organisaties met food marketing & advertising.

Community marketing

Organiseer je een cultureel evenement en zoek je een partner op het gebied van online community marketing? Boest is marktleider op het gebied van marketing voor evenementen en helpt allerlei culturele organisaties met de online promotie van hun evenement. Zo hebben wij meer dan 40.000 tickets verkocht voor onze klanten in de culturele sector door advertenties op social media.

Experience marketing

Experience marketing draait volledig om het ervaren van een product, dienst of evenement. Het is een vorm van marketing waarbij volledig de focus ligt op het inspelen op het gevoel van de doelgroep door ze te informeren en entertainen.

Lees ook: Een evenement inzetten als marketinginstrument

Event marketing
fase 1: Awareness

In de eerste fase van de funnel, ook wel de awareness-fase genoemd, is het doel om bekendheid te genereren voor jouw concept. We brengen jouw doelgroep in kaart en targeten deze met de juiste boodschap.

Event marketing
fase 2: Consideration

De doelgroep heeft van jouw concept gehoord. Waar we in de awarenes-fase vooral sturen op relevant bereik, willen we nu dat zij interesse gaan tonen. Een klik naar de website of een attending op je Facebook Event. Geïnteresseerden willen we constant blijven prikkelen met ads. Zorgen dat jouw evenement top of mind blijft.

Evenement marketing
fase 3: Conversion

In de derde fase is het zaak om zoveel mogelijk geïnteresserden te converteren naar ticket kopers. Dit doen we door slim gebruik te maken van data en retargeting. Met de juiste call-to-action overtuigen we bezoekers van je ticketshop en ticket kopers van vorige edities om (opnieuw) een ticket te kopen.

×