Museum marketing en communicatie

Kunst is altijd in beweging en haar doelgroep ook. Zo bekijken we al generaties lang de schilderijen van Van Gogh en en verwelkomen we iedere dag nieuwe kunstenaars. Dat betekent dat je als museum ook continu in beweging moet zijn om de kaartverkoop van nieuwe exposities te promoten of onder de aandacht te komen bij een nieuwe doelgroep voor de historische kunstwerken. Het bereiken van de doelgroep wordt alleen steeds lastiger, omdat mensen zich verspreid hebben over tientallen social media kanalen.
br> Geen zorgen. Boest helpt allerlei musea met online marketing. Door middel van online-advertenties op social media en Google weten wij jouw doelgroep naar jouw musea te trekken. Om bezoekers te bereiken en aan te trekken, zijn meer vaardigheden op het gebied van marketing en online promotie nodig. And that’s where we come in! Wij helpen je om continu onder de aandacht te komen van nieuwe doelgroepen en promoten de eenmalige events of exposities.

Wat is museum marketing en communicatie?

Kunst is altijd in beweging en haar doelgroep ook. Zo bekijken we al generaties lang de schilderijen van Van Gogh en en verwelkomen we iedere dag nieuwe kunstenaars. Dat betekent dat je als museum ook continu in beweging moet zijn om de kaartverkoop van nieuwe exposities te promoten of onder de aandacht te komen bij een nieuwe doelgroep voor de historische kunstwerken. Het bereiken van de doelgroep wordt alleen steeds lastiger, omdat mensen zich verspreid hebben over tientallen social media kanalen. Geen zorgen. Boest helpt allerlei musea met online marketing. Door middel van online-advertenties op social media en Google weten wij jouw doelgroep naar jouw musea te trekken. Om bezoekers te bereiken en aan te trekken, zijn meer vaardigheden op het gebied van marketing en online promotie nodig. And that’s where we come in! Wij helpen je om continu onder de aandacht te komen van nieuwe doelgroepen en promoten de eenmalige events of exposities.

Aan de slag met marketing?

Met behulp van social media en andere kanalen zorgen we voor extra bekendheid, kaartverkoop en/of bezoekers voor jouw museum. Door advertenties crossmediaal in te zetten bereiken we jouw doelgroep overal waar zij zich bevinden. Van YouTube tot Facebook en van NU.nl tot Google. Daarnaast kunnen we met museum advertising perfect het succes (en de ROI) van onze marketingactiviteiten analyseren.

Wil je ook jouw museum promoten met Boest? Neem contact op!

Bekijk ook

Festivals

De grootste uitdaging van festivalorganisatoren is het bereiken en aantrekken van (nieuwe) bezoekers. De belangrijkste oorzaak hiervan is de constant toenemende concurrentie . 
×