Leisure marketing

Wanneer het gaat om het verkopen van vrije tijd en ervaringen, vereist dit een andere aanpak dan traditionele marketing. Dit is waar leisure marketing op het podium komt. Bij Boest hebben we de tools, technieken en expertise om een onvergetelijke ervaring te creëren die klanten keer op keer zal aantrekken. Of je nu een dierentuin, pretpark, bioscoop, museum of andere recreatieve locatie runt, wij hebben de oplossingen voor jou.

Wat is leisure marketing?

Leisure marketing is een gespecialiseerde vorm van marketing gericht op het promoten van recreatieve activiteiten en locaties. Het doel is om klanten niet alleen een product maar een ervaring te verkopen. Het gaat om het creëren van een emotie of een ‘feel-good’-factor die klanten aanmoedigt om terug te keren.

Onze werkwijze voor leisure marketing

Onze aanpak is gebaseerd op een funnelstrategie die begint bij ‘awareness’ en eindigt bij ‘conversie’. In elke fase targeten we de juiste personen met de juiste boodschap, ondersteund door data-analyse en ROI-metingen.

Bekijk ook

Inmiddels werken we al zes jaar samen met het techno concept Verknipt, van festivals tot de Ziggo Dome en van boat specials tot het Amsterdam Dance Event. Dat doen we met succes! Lees hier hoe wij dit hebben gedaan.

Sinds februari 2022 nemen wij met Boest de gehele online marketing uit handen. Met resultaat! In één jaar tijd een omzetgroei van +500% en een Return On Ad Spend van 45. Hoe we dat hebben gedaan? Dat lees je hier!

De locaties die wij helpen

Dierentuinen en aquaria

Van het creëren van spannende advertenties over nieuwe tentoonstellingen tot het targeten van families die op zoek zijn naar een dagje uit.

Pretparken en waterparken

Wij zorgen ervoor dat je nieuwste attracties en seizoenspassen worden gezien door een breed publiek, van adrenalinejunkies tot gezinnen.

Bioscopen

Of het nu een blockbuster-release is of een indie-film, wij zorgen voor volle zalen door middel van gerichte online campagnes.

Musea en historische locaties

We zetten cultuur in de schijnwerpers en trekken bezoekers aan met een mix van educatieve en boeiende inhoud.

Botanische tuinen en science centers

Of je nu een botanische tuin hebt die de schoonheid van de natuur viert of een science center dat educatieve waarde biedt, we maken je aanbod onweerstaanbaar.

Kunstgalerieën

We helpen kunst toegankelijk te maken door potentiële bezoekers te targeten die interesse hebben in cultuur maar misschien nog geen frequente galerie bezoekers zijn. 

Start vandaag met leisure marketing

Leisure marketing draait helemaal om de ervaring. Bij Boest gebruiken we data-gedreven strategieën om niet alleen je bereik te vergroten maar ook om bezoekers om te zetten in loyale klanten. Neem vandaag contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw recreatieve locatie kunnen transformeren in een must-visit-bestemming. 

×